Overslaan en naar de inhoud gaan

Dierenartsenpraktijk Curia

Dierenartsen Christel Verwimp en Philippe Anthone studeerden beiden in 1995 met onderscheiding af aan de Faculteit Diergeneeskunde - Universiteit Gent.

Christel werkte na haar studies gedurende een jaar als interim in verschillende praktijken. Intussen werkte Philippe gedurende datzelfde jaar als vrij assistent op de dienst Inwendige Ziekten van de Grote Huisdieren aan de faculteit Diergeneeskunde te Gent. In 1996 startten ze samen hun eigen praktijk op waarbij Christel de afdeling kleine huisdieren uitbouwde en Philippe de grote huisdieren voor zijn rekening nam. Philippe heeft dan de afdeling grote huisdieren na een aantal jaren stopgezet en zich gedurende een tijdje toegelegd op andere beroepsactiviteiten om vervolgens weer de praktijk te vervoegen, maar dan eveneens voor de kleine huisdieren.  De praktijk is gelegen in de Gasthuisstraat 76 te Merchtem en wordt in 2020 verder uitgebouwd naar de Dendermondestraat 98 te Merchtem. In november 2020 is dit een feit geworden. De Dendermondestraat wordt de hoofdpraktijk en de Gasthuisstraat de satelietpraktijk.

In de nieuwe praktijk wordt een breed aanbod aan diverse diergeneeskundige handelingen aangeboden zoals medische beeldvorming, eigen labo voor urine- en bloedonderzoek, diverse chirurgie, afzonderlijke hospitalisaties voor hond en kat, enz. Kortom, een brede waaier om de beste zorgen aan uw huisdier te kunnen bieden.

Dierenartsen Verwimp en Anthone verzorgen graag al uw gezelschapsdieren en knaagdieren. Daarnaast kan u ook bij hen terecht voor voedingsadvies, zodat uw geliefd dier in goede gezondheid blijft.

Christel legt zich hoofdzakelijk toe op inwendige ziekten, medische beeldvorming en tandheelkunde. Ze volgt permanent extra opleidingen in diverse takken van de diergeneeskunde ( inwendige ziekten, bloedanalyse, dermatologie, tandheelkunde, enz ) . 

De interesses van Philippe liggen eerder in de chirurgie en medische beeldvorming. Hij volgt permanent diverse opleidingen zowel in binnen- als buitenland in orthopedie waaronder bij ESAVS ( European School for Advanced Veterinary Studies ) en AO VET ( Arbeitsgemeinschaft für Osteosynthesefragen – Davos / Zwitserland) en is eveneens actief lid van AO VET. Verschillende knieoperaties worden routinematig in de praktijk uitgevoerd zoals patellaluxaties , meniscusproblemen , scheur van de voorste gekruiste knieband met zowel de liga-fiba techniek als TPLO.
 

Met meer dan 27 jaar ervaring kunt u dus vertrouwen op de professionele zorgen die dierenartsen Christel en Philippe verlenen aan uw huisdier!

slider curiaslider curiaslider curiaslider curiaslider curiaslider curiaslider curiaslider curiaslider curiaslider curiaslider curiaslider curiaslider curiaslider curiaslider curiaslider curiaslider curiaslider curiaslider curiaslider curiaslider curiaslider curiaslider curiaslider curiaslider curiaslider curiaslider curiaslider curiaslider curiaslider curiaslider curiaslider curia
Kennis & ervaring
Professioneel advies
24/24 bereikbaar voor noodgevallen
Voedings- & verzorgingstips

u kunt rekenen op

ons gemotiveerd team

 
Dierenartsen
Christel Verwimp en Anthone Philippe

Dierenarts Christel Verwimp 

Dierenarts Philippe Anthone

Uw huisdier op controle? Wij staan voor u klaar